Zooloretto

Coloretto met dieren (en geld)
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Uitgever: Abacus, 999 Games, Rio Grande Games
Ontwerper: Michael Schacht
Jaar van uitgifte: 2007

Dikwijls wordt een succesvol bordspel vroeg of laat omgevormd tot een kaartspel dat vlotter speelbaar is. Af en toe zal er ook eens het omgekeerde gebeuren en vormt men een succesvol kaartspel om tot bordspel. Zooloretto is een voorbeeld van deze tweede categorie. Iedereen die al eens Coloretto gespeeld heeft zal zeker hetzelfde spelmechanisme herkennen in Zooloretto. Slechts een paar acties werden toegevoegd en het abstracte verzamelen van kameleonkaarten wordt hier omgezet in het oprichten van een dierentuin.

De spelers staan allemaal aan het hoofd van hun eigen dierentuin. Elke ronde plaatsen ze dieren op de vrachtwagens om uiteindelijk de dieren van één vrachtwagen in hun eigen zoo te plaatsen. Het probleem hierbij is dat de plaats beperkt is. Je begint met slechts 3 kooien en natuurlijk kan je geen verschillende diersoorten in dezelfde kooi stoppen. De extra dieren zal je in je stal moeten plaatsen en hopen dat één van je medespelers ze wil opkopen. Ook winkelkraampjes kunnen bijdragen tot het succes van je dierentuin en dikwijls zal een uitbreiding ook aan de orde zijn als je uiteindelijk de uitbater wil zijn van de meest succesvolle zoo.

Zooloretto is de winnaar van verschillende spellenprijzen, waaronder Spiel des Jahres 2007.

Opmerking: In 2008 bracht 999 Games een nederlandstalige versie van Zooloretto op de markt die de naam Burgers' Zoo heeft meegekregen. Het spelmechanisme is hetzelfde gebleven, maar het materiaal is aangepast. Zo zijn er andere dieren en ziet je dierentuin er ook heel anders uit. Welke versie de mooiste is zal natuurlijk afhangen van je persoonlijke smaak.

Kenmerken:
Overwinningspunten - Meer
Bordspel - Meer
Dieren - Meer
Spiel Des Jahres - Meer

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelmagazijn

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken