Wobble

Begeleid de bal op het wiebelende spelbord
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Elke speler plaatst zich aan een zijde van het wiebelende spelbord. Hij plaatst 4 gekleurde pionnen in een willekeurige volgorde aan de rand van het spelbord. De kleuren van de pionnen komen overeen met de 4 gaten in het spelbord. In het midden van het spelbord wordt een balletje geplaatst. De speler die als eerste het balletje in de 4 gaten heeft doen vallen is de winnaar van het spel. Dit moet wel gebeuren in de juiste volgorde die wordt bepaald door zijn gekleurde pionnen.

Als je aan de beurt bent rol je de dobbelsteen. Deze bepaalt hoeveel schijven je deze beurt op de rand van het spelbord mag plaatsen of verwijderen. Door de schijven te plaatsen zal het spelbord kantelen en kan je de bal naar het juiste gat begeleiden. Hoe je de schijven plaatst is je eigen keuze. Je kan ze voorzichten neerleggen of ruw werpen. Je kan de schijven ook plaatsen terwijl het spelbord nog aan het wiebelen is om je doel te bereiken. Wat absoluut niet mag is het spelbord met je vingers aanraken. Als je een schijf moet verwijderen heb je minder vrijheid. Je dient hiervoor een bijgeleverd stokje te gebruiken. Als je alle schijven hebt geplaatst en/of verwijderd is de volgende speler aan de beurt die zijn beurt opnieuw start met een dobbelsteenworp. Als je tijdens je beurt het balletje in het juiste gat krijgt leg je het opnieuw in het midden van het spelbord en verwijder je de pion met de juiste kleur. Als je beurt nog niet ten einde is mag je onmiddellijk verder spelen. Als de bal in het verkeerde gat valt leg je hem gewoon terug in het midden, maar dan zit je beurt er onmiddellijk op.

Het spel gaat door totdat een speler al zijn pionnetjes heeft kunnen verwijderen. Hij is dan meteen ook de winnaar van het spel.

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken