Valse Motten

Valsspelen loont ... niet altijd
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Dit is een spel dat uitstekend past in de Drei Magier reeks met onder andere Kakkerlakkenpoker, Kakkerlakkensalade en Tarantula Tango. Het gekende artwork waar je al dan niet voor bent is weer van de partij, wat dit spel naar mijn mening weer een mooie aanblik geeft. Het zijn in elk geval weer heel wat vieze beestjes!

Als opwarmertje of afsluiter vind ik dit een fantastisch spel, waarin heel wat afgelachen zal worden (als je het maar niet met al te serieuze mensen speelt). Eigenlijk draait dit spel er vooral om, om je kaarten kwijt te raken door ze op creatieve wijze te doen verdwijnen. Het spelmechanisme is perfect ontworpen om je tijdens deze taak zo goed als mogelijk af te leiden. Als je de bewaker in de gaten aan het houden bent om op het gepaste moment je kaart toevallig uit je handen te laten vallen en iemand speelt een mug, wat betekent dat je zo snel mogelijk op de aflegstapel moet slaan bestaat de kans dat je totaal niet aan het opletten was, met als gevolg dat je de laatste bent om te slaan. Het gevolg is dat je van alle andere spelers een handkaart krijgt, wat een zeer zware straf is. Letten op de kaarten die gespeeld worden is dus zeer belangrijk. Voor de eenzame bewaker is het nog een stapje erger. Hij mag niet valsspelen en moet dus wel iemand correct beschuldigen om de bewakerskaart door te schuiven, want anders is hij kansloos. In een spel met 5 spelers moet hij dus 4 andere spelers in de gaten houden en nog eens letten op welke kaarten worden afgelegd om geen mug te missen. Ik kan je verzekeren dat het geen makkelijke opdracht is. Bovendien zullen de spelers ook moeite doen om de bewaker valse beschuldigingen te laten uiten. Een zeer leuke bezigheid kan ik getuigen.

Een leuk moment is er steeds na elke ronde wanneer iedereen zijn kaarten die hij heeft weggetoverd opnieuw moet bovenhalen. Een blik op de vloer toont meestal een tapijt van speelkaarten, wat de eerste keer wel voor enige hilariteit kan zorgen.

Als je regelmatig spellen speelt met een groep die een spel luchtig kan opnemen en vooral wat plezier wil beleven is dit naar mijn mening een uitstekende keuze die in je collectie niet mag ontbreken. Absoluut geen aanrader voor azijnpissers :-)

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken