Thurn Und Taxis

Wie plant de interessantste postkoetsroutes?
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Uitgever: 999 Games, Hans im Gluck
Ontwerper: Undreas Seyfarth, Karen Seyfarth
Jaar van uitgifte: 2006

Franz von Taxis was een onafhankelijke en vindingrijke ondernemer. In 1490 startte hij in opdracht van keizer Maximilianus I een postroute tussen Innsbrück en Brussel. Door talrijke wisselstations te bouwen konden ruiter en paard regelmatig worden vervangen waardoor het transport slechts 5 en halve dag in beslag nam. Dit revolutionaire idee leverde van Taxis een door de keizer verleende monopoliepositie in het postwezen van het Heilige Romaanse Rijk op. Onder leiding van de families Thurn en Taxis breidde het postnetwerk zich in de loop van deze eeuw uit en bestreek het een groot deel van West-Europa. Ze deden hun werk zo goed dat hun naam nog steeds verweven is met het huidige postwezen.

In het spel Thurn und Taxis (999 Games - Hans im Glück) plannen de spelers postkoetsroutes door het Habsburgse Rijk. Hun opdracht is de belangrijke gebieden in Duitsland en omstreken te voorzien van wisselstations. Hoe sneller ze dit doen, hoe meer punten het zal opleveren. Elke ronde hebben ze de gelegenheid om een route te verlengen naar een naburig gelegen stad en kunnen ze bovendien een beroep doen op één van de verschillende functionarissen die hen op uiteenlopende manieren kunnen bijstaan. Niet alleen de lengte van de postkoetsroutes is belangrijk, maar ook de ligging, want daarmee zijn aanzienlijke bonussen te verdienen die wel eens de definitieve doorslag kunnen geven.

Tot slot valt nog op te merken dat Thurn en Taxis de titel Spiel des Jahres 2006 heeft gewonnen en genomineerd was voor de Nederlandse spellenprijs 2007.

Kenmerken:
Overwinningspunten - Meer
Netwerk bouwen - Meer
Bordspel - Meer
Kaartgedreven - Meer
Territoriaal - Meer
Duitsland - Meer
Europa - Meer
Spiel Des Jahres - Meer

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelmagazijn

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken