Paniek in de wei

Gedoe in de kudde voor 2 tot 4 spelers
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Uitgever: 999 Games
Ontwerper: Gordon Lamont, Fraser Lamont
Jaar van uitgifte: 2005

Als boer Tjebbe even niet oplet, springen negen schapen uit de veewagen en dringen zich onrustig richting het hek naar het dichtstbijzijnde weiland. Wat een vrijheid! Ze duwen het hek open en enthousiast rennen ze naar binnen. Eén schaap stelt voor om tikkertje voor teams te spelen. Alle schapen knikken instemmend en snel zoeken de schapen van hetzelfde team elkaar op.

Al spelend lopen de schapen steeds verder het weiland in. Ineens ziet één van de schapen aan het eind van het weiland een houten vlonder. Zij roept haar vriendjes en ze springen allemaal over de vlonder. "Waarom zou er hier een apart weiland zijn?", vragen ze zich af. Totdat de contouren van een stoere ram in zicht komen en alle schapen als een blok voor dit bijzondere exemplaar vallen. Hij stelt zich voor als Rambo de Ram en eigenaar van het weiland. Alle schapen willen in dit weiland eigenlijk nog maar één ding: zo dicht mogelijk bij Rambo zijn!

Na een tijdje vindt Rambo het welletjes: hij draait zich om en stuurt de schapen over het wildrooster zijn weiland uit. Nog enigszins in de war van zijn charmes besluiten de schapen in het derde weiland om samen een nieuw spelletjes te spelen: op zoek naar het zwarte schaap! Het zwarte schaap weet van blijdschap niet wat ze moet doen nu alle schapen ineens allemaal naar haar toe komen.

Na een tijdje zien de schapen een volgend weiland. Niet helemaal gerust gaan ze het hek door en daar blijkt hun grootste vrees bewaarheid te worden. Het hek klapt achter de schapen dicht en de schapen zitten opgesloten bij de gevreesde schapenscheerder! Deze wil niets anders dan de wol van hun vacht. Hoe verder bij hem vandaan, hoe beter!

Waren de schapen toch maar veilig bij boer Tjebbe gebleven...

Kenmerken:
Overwinningspunten - Meer
Dobbelen - Meer
Humor - Meer
Dieren - Meer

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken