Nicht Die Bohne!

Een klein kaartspel dat al vele zure gezichten heeft veroorzaakt
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Voorbereiding


Verdeel alle kaarten evenredig over de spelers. De startspeler ontvangt de bonenfiche.

Spelverloop


De startspeler legt een kaart uit zijn hand open op tafel en plaatst er de bonenfiche op. Al de andere spelers nemen vervolgens ook een kaart van hun hand en leggen ze gedekt op tafel. Als alle spelers een kaart op tafel hebben geplaatst draaien ze de kaarten gelijktijdig open.

De speler die de kaart met de bonenfiche geplaatst heeft kiest nu een kaart van één van de andere spelers en hij legt deze kaart open voor zich neer in zijn scoregebied. Je punten blijven dus steeds zichtbaar voor je tegenstanders. De speler waarvan de kaart net werd weggenomen is nu aan de beurt. Hij kiest één van de overgebleven kaarten van de andere spelers. Hij mag echter niet de kaart met de bonenfiche kiezen. Zo gaat de ronde verder tot de kaart met de bonenfiche de enige kaart is die overblijft. Deze kaart wordt gegeven aan de speler wiens kaart als laatste werd gekozen. Deze speler wordt ook de nieuwe startspeler voor de volgende ronde.

Einde


Het spel gaat verder tot alle handkaarten zijn weggespeeld. De punten worden nu geteld. Elke kleur wordt afzonderlijk geteld. De basisscore van een kleur is de som van de nummers op de kaarten. Er zijn echter enkele kaarten die deze score aanpassen.

  • Minkaarten
    Een minkaart zet een positieve score om in een negatieve score. Als je twee minkaarten hebt is je score opnieuw positief. Een derde minkaart levert opnieuw een negatieve score op.

  • x2 kaarten
    Een x2 kaart verdubbelt je score voor die kleur. Ook als je score negatief is wordt deze verdubbeld.

  • Nicht die Bohne kaarten
    Een Nicht die Bohne kaart past je score voor die kleur aan naar 0. Het maakt dus niet uit welke kaarten je voor je neerliggen hebt in die kleur, je score is sowieso 0.

Je telt vervolgens de scores van de verschillende kleuren op om je totaalscore te berekenen. De speler met de meeste punten wint het spel.

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken