League of Six

Begin eens met belastingen te innen in plaats van ze te betalen
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

League of Six is een spel dat van mij altijd op tafel mag komen. Het sterkste punt is dat het spel veel diepgang heeft, maar toch niet te complex is en vlot speelbaar blijft. Na een proefronde merk je direct dat alles mooi in elkaar past.

Het spel bevat ook enkele nieuwe en leuke spelsystemen. Twee springen er bij mij vooral in het oog. Ten eerste is er de keuze van de steden. Niets is leuker dan weggejaagd worden door een medespeler die je hiervoor enkele wachters moet betalen. Vervolgens ga je naar een stad waar een andere medespeler aanwezig is. Deze wil echter zijn stad niet snel opgeven en zal je vervolgens zelf overbieden. Je neemt gretig zijn wachters in ontvangst en trekt hiermee terug naar de stad waar je net bent weggejaagd om met je net verworven wachters het heft terug in handen te nemen en je overwinnaar van enkele minuten geleden met de staart tussen zijn benen te zien afdruipen. Ten tweede is er het leveren aan de pakhuizen. Hier zal je snel merken dat je met een grote hoeveelheid goederen weinig punten kan scoren als je niet snel aan de beurt komt. De spelers die eerder aan de beurt komen kunnen je namelijk verplichten goederen af te geven voor weinig overwinningspunten en zelf met amper (of zelfs geen) goederen te moeten inzetten bonussen in de wacht slepen. Je kan dus zelf met de eer gaan lopen terwijl anderen ervoor gewerkt hebben.

League of Six zit vol met tactische overwegingen en blijft na meerdere spelletjes een boeiend spel. De steden zijn langs 2 zijden bedrukt waardoor je wat extra variatie kan inbrengen voor gevorderde spelers.

Een klein nadeel van het spel is dat het best tot zijn recht komt met meedere spelers. Het is zeker leuk en speelbaar met 3, maar de pittige duels beginnen pas vanaf 4 spelers. Als je meestal met kleine groepen van 2 of 3 aan tafel moet om te spelen zou ik League of Six niet aanbevelen.

Het spelmateriaal is meer dan behoorlijk. Het spelbord stel je zelf samen door de steden rond een grote tegel met de weg en het volgordespoor te leggen. Elke speler ontvangt een eigen wagen waarin hij de verworven goederen kan bewaren en waarop plaats voorzien is voor zijn paardenspan die hij nodig heeft om de goederen aan de pakhuizen te leveren. Alleen spijtig dat er geen echter belastingophalers werden gebruikt voor de figuren die naar de steden trekken. Dit zijn slechts kleine pionnetjes.

Conclusie


League of Six is een uitstekend spel voor liefhebbers van pittige tactische spellen. Het heeft veel diepgang, maar het wordt niet complex. Daarom zou ik het ook absoluut aanbevelen als instapspel voor spelers die eens wat zwaarder willen dan de Kolonisten of Carcassonne. Als familiespel is het wat te zwaar waardoor dit absoluut is af te raden. Voor ervaren spelers en families met oudere kinderen die wel van een uitdaging houden is het één van mijn absolute aanraders!

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelmagazijn

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken