Last Call: The Bartender Game

Ober! Nog een drankje AUB !!!
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Als je op zoek bent naar een vlot en eenvoudig spel, maar toch niet op materiaal wil inboeten is Last Call een uitstekende keuze. Het materiaal wekt zeker de interesse van toeschouwers waardoor je op een feestje sneller iemand aan het spelen krijgt (heb ik uit ondervinden ontdekt). De flessen zijn groot en daardoor makkelijk hanteerbaar, de oberfiches zijn voldoende groot om het overzicht te bewaren en ook op de doorschijnende ijsblokjes heeft men niet aan kwaliteit ingeboet. Enige minpuntje bij het materiaal is dat je de plakkers op de flessen zelf moet plakken en als je geen specialist hierin bent zoals ikzelf hangt er wel eens iets scheef.

Heb je schrik dat het mooie materiaal een afleiding is voor een zwak spelmechanisme? Neen hoor, Last Call speelt vlot weg en als je lichtere spellen kan waarderen zal het je waarschijnlijk wel kunnen bekoren. De leeftijdsgrens van 12 is volgens mij ook overdreven of heeft dit misschien met het alcohol-thema te maken? Je moet er wel bijnemen dat er wel een aanzienlijke geluksfactor aanwezig is. Je krijgt je geheime opdrachtkaarten willekeurig en als de kleuren van de flessen die je moet samenbrengen op deze kaarten een beetje matchen heb je het natuurlijk aanzienlijk makkelijker dan als alle kaarten totaal verschillende kleuren bevatten. Ook als je toevallig samen met andere medespelers min of meer gelijkaardige opdrachtkaarten hebt krijg je misschien wat onverwachte hulp. Zeker met een grote bezetting (5 of 6 spelers) heb je misschien het gevoel dat je weinig controle hebt over het spel. Spelers die graag een grote controle hebben raad ik Last Call dus niet aan (toch zeker niet met veel spelers).

Een pluspunt dat ik zeker nog wil aanhalen is dat je altijd betrokken bent bij het spel. Je bent voortdurend je handkaarten aan het vergelijken met de flessen bij de obers en je kan op elk moment "order" roepen. Er is eigenlijk geen spelersvolgorde, maar iedereen speelt op elk moment mee.

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken