Emira

Op welke sjeik zal de prinses vallen?
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Uitgever: Phalanx Games, Mayfair games, Devir
Ontwerper: Paul Van Hove, Liesbeth Vanzeir
Jaar van uitgifte: 2006

Veel spellen van Belgische ontwerpers zijn er spijtig genoeg nog niet op de markt, maar met Emira zetten Paul Van Hove en Liesbeth Vanzeir een groots spel neer.

De spelers zijn Oosterse sjeiks die op zoek zijn naar huwbare prinsessen, ook wel Emira's genoemd. Natuurlijk hebben ze met één prinses niet voldoende en hadden ze eerder aan een harem gedacht. Er is echter één probleem. Ze hebben de prinsessen niet meer voor het grijpen zoals vroeger het geval was, maar de Emira's zijn geëmancipeerd geworden. Ze kiezen zelf welke sjeik voor hen het meest geschikt is. De sjeiks zullen er dus alles aan moeten doen om de voorkeur van de prinsessen te winnen.

Elke prinses heeft zo haar eigen voorkeuren. De ene kiest de sjeik met het mooiste uiterlijk, de andere wil de rijkste of diegene met het grootste kasteel en sommigen gaan voor de sjeik met de meeste status. Als sjeik zal je dus op alle vlakken moeten proberen uit te blinken om je harem samen te kunnen stellen. Let wel op, want prinsessen kosten geld. Als je op het einde van een ronde je prinsessen niet kan onderhouden zullen ze je paleis verlaten. Je dient daarom ook een bron van inkomsten aan te boren via de specerijenhandel.

Ook de sjeiks hebben zo hun eisen voor de prinses. Ze willen dat ze intelligent zijn, dat ze het huishouden kunnen doen, dat ze kunnen koken of dat ze een hoog libido hebben. Elke sjeik heeft zo zijn eigen voorkeur voor de samenstelling van zijn harem. De eerste die zijn harem heeft samengesteld wint het spel.

Kenmerken:
Ontwikkeling - Meer
Open bieden - Meer
Geheime opdracht - Meer
Ongelijke rol - Meer
Bordspel - Meer
Meerderheden - Meer
Arabisch - Meer

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelmagazijn

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken