Blockers!

In een minuut geleerd! Een leven lang plezier!
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Het spelverloop van Blockers! is zeer eenvoudig. Het spelbord van 9x9 wordt in het midden van de tafel gelegd en elke speler krijgt een rekje waarop hij 5 tegels mag plaatsen die enkel en alleen voor hem zichtbaar zijn. De overige tegels worden gedekt op tafel gelegd.

Elke beurt leg je een tegel van op je rekje op het spelbord. Er zijn tegels met een letter, die leg je in de kolom van diezelfde letter. Er zijn tegels met een cijfer, die leg je in een rij met datzelfde cijfer. Dan zijn er tegels met een figuur, die leg je in het 3x3 gebied met dezelfde figuur. En tenslotte is er een joker-tegel die je eender waar op het bord mag leggen. Pas wel op, want elke tegel komt exact 1 keer voor per speler.

Het is toegestaan om de tegel van een tegenstander te vangen. Je neemt dan de tegel van de tegenstander van het bord en je legt jouw tegel in de plaats. Dit mag je echter alleen doen als je actie er niet voor zorgt dat er een groep aaneengesloten tegels van je tegenstander hierdoor wordt opgebroken. De gevangen tegels blijven open bij je liggen.

Als je een tegel gelegd hebt trek je er een nieuwe en is de volgende speler aan de beurt. Het spel gaat verder tot iedereen nog 4 tegels op zijn rekje heeft en er geen vijfde kan bijtrekken. Nu volgt de puntentelling.

Voor elke aaneengesloten groep tegels krijg je een strafpunt (diagonaal telt niet als aaneengesloten). Bovendien krijg je ook strafpunten voor tegels van tegenstanders die je gevangen hebt. Je kijkt naar de kleur waarvan je de meeste tegels hebt gevangen. Het aantal tegels dat je van die kleur hebt gevangen tel je bij je eerdere strafpunten op. Dit is de eindscore. De speler met de minste strafpunten wint het spel. Bij een gelijke stand wint de speler die de minste tegels in totaliteit heeft gevangen.

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken