Blockers!

In een minuut geleerd! Een leven lang plezier!
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Als ondertitel voor dit spel heb ik gekozen voor wat je ook op de doos kan terugvinden, namelijk "In een minuut geleerd! Een leven lang plezier!". De reden hiervan is simpelweg omdat het correct is. De spelregels zijn zeer eenvoudig (kijk maar eens hoe kort ze zijn in ons spelverloop), maar toch heeft het spel een grote diepgang. De eerste keer of misschien de eerste keren dat je het speelt komt die misschien niet direct aan de oppervlakte (bij mij toch niet), maar geef het enkele spelletjes en alles valt zeker op zijn plaats.

Een uitstekend element in het spel is dat bij elke speler elke tegel precies één keer voorkomt. Elke speler heeft dus exact dezelfde tegelset, de geluksfactor schuilt er dus alleen in in welke volgorde ze getrokken worden. Op basis van welke tegels al op het bord liggen en welke tegels zijn gevangen weet je ook welke tegels je tegenstander nog moet krijgen. Zeker naar het einde van het spel schuilt hierin een cruciaal element. Veel moeite om te zien dat een tegel al gespeeld is of niet moet je zeker niet doen. Om te zien wie er bijvoorbeeld nog een A kan spelen moet je gewoon een blik werpen op de kolom A en de 9 vakjes overlopen. Nog een snelle blik op de gevangen tegels bij de andere spelers en je weet al dat die A nog kan komen of niet. Zo is het niet alleen belangrijk om te weten welke tegels van je tegenstander nog komen, maar ook om te weten welke tegels van jou nog zullen opduiken. Wacht zeker niet op een tegel die al gespeeld is!

Het spelmateriaal is ook uitstekend te noemen. Het bord is afgewerkt met plastic scheidingen die ervoor zorgen dat de tegels op hun plaats blijven liggen tijdens het spelen. Gedaan dus met ineens hele rijen weg te duwen die je daarna allemaal terug mooi op hun plaats moet terugleggen. De doos met inlay op maat kan perfect al het materiaal stockeren.

Minpuntje is dat het met de figuurtjes soms iets lastiger te zien is waar je ze op het bord moet leggen eens er veel tegels op het bord liggen. Hou hierbij altijd in gedachten dat elke figuur een gebied van 3*3 omvat en dat als er één tegel in deze zone ligt met een bepaalde figuur, dat alle vakjes in deze zone die figuur bevatten. Even wennen in het begin, maar daarna zou het geen problemen meer mogen geven.

Naar mijn mening een topper onder de abstracte spellen.

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken