The Adventurers

Waan jezelf Indiana Jones in de tempel van Chac
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Thematisch is The Adventurers een echte topper. Je waant je echt in een tempel op zoek naar eeuwenoude schatten. Het materiaal is ook perfect in orde. Er zijn 12 verschillende avonturiers die elk hun eigen speelfiguur hebben en de muren en de rollende steen geven een 3D effect aan het spel. De geslaagde thematische beleving en het goed ogende materiaal creëren een perfecte sfeer tijdens het spel.

Het is natuurlijk geen tactische of strategische hoogvlieger. Vooral geluk zal bepalen wie de winnaar wordt. Dit neemt niet weg dat je voldoende keuzes hebt tijdens het spel. Blijf je wat langer in de eerste kamer om naar schatten te zoeken en loop je het risico om geplet te worden? Waag je jezelf op de lavastenen of riskeer je de tocht door de rivier? Probeer je de brug te saboteren in de hoop dat de achterblijvers nog in de ravijn storten? De keuzes die je maakt zijn er bijna altijd van hoeveel risico je wil nemen. Aangezien je alle schatten moet afgeven als je sterft met je eerste avonturier betekent dit wel dat je meestal met de tweede avonturier wat extra risico moet nemen. Het is vooral belangrijk dat je de tegenstanders goed in de gaten blijft houden. Hoe meer schatten ze verzamelen, hoe meer risico je zal moeten nemen om ze bij te benen.

Het spel bevat verschillende originele en geslaagde elementen zoals bijvoorbeeld het laadniveau. Als je meer schatten draagt loop je het risico om minder acties te mogen uitvoeren. Ook de werking van de verschillende vallen in de tempel is goed onderbouwd op basis van het laadniveau. Ook hier zal dikwijls het aantal schatten bepalen hoe groot het risico is dat je aan je einde komt. Het is ook logische dat zwemmen minder goed gaat met veel schatten en dat de brug het sneller zal begeven als je overladen bent.

Het spel is natuurlijk het leukst met een grote groep, maar is ook speelbaar met minder spelers. Natuurlijk loop je met 2 veel meer risico dat je tegenspeler al gestorven is en je nog alleen over het bord loopt. Door de eenvoudige spelregels is het spel geschikt voor iedereen.

Conclusie


Ben je op zoek naar een klein uurtje eenvoudig spelplezier zonder al te ingewikkelde spelregels, waarbij lachen en amusement belangrijker is dan strategie? Dan is The Adventurers een uitstekende keuze! Het spel is zeer eenvoudig uit te leggen en is een mooi voorbeeld van een uitstekende omzetting van een thema naar een spelconcept. Neem daar nog het uitnodigende spelmateriaal bij en je bent waarschijnlijk even sterk verkocht aan dit spel zoals ikzelf.

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken