10 Days in Africa

Organiseer een 10-daagse rondreis doorheen Afrika
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

Voorbereiding


Het spelbord dat de kaart van Afrika bevat wordt klaargelegd. De spelers krijgen elk 2 houten balkjes waarin ze elk 5 kaarten kunnen rechtzetten (een beetje zoals de houders bij Scrabble). Zo kunnen ze precies hun 10 dagen plannen die ze in Afrika zullen doorbrengen. Ze trekken elk 10 kaarten die in een gedekte stapel worden klaargelegd (dit moet niet om de beurt, maar mag simultaan gebeuren) die ze steeds onmiddellijk nadat ze er één getrokken hebben in hun houten balkje moeten steken zodat de kaart alleen voor henzelf zichtbaar is. Eens ze een kaart geplaatst hebben mag deze niet meer op een andere positie worden gezet en er mogen geen kaarten onderling gewisseld worden. Van zodra elke speler zijn 10 kaarten heeft geplaatst kan het spel beginnen. Van de gedekte stapel worden er nu 3 kaarten omgedraaid en klaargelegd.

Spelverloop


De speler die aan de beurt is neemt een kaart van de openliggende stapel of van de gedekte stapel. Vervolgens verwijdert hij een kaart uit zijn 10-daagse planning en steekt de net verworven kaart op deze positie. Het is niet toegestaan andere kaarten van positie te wisselen! Als hij een kaart van de openliggende kaarten heeft genomen legt hij nu de kaart die hij verwijderd heeft in de plaats van de kaart die hij net heeft gekozen. Als hij een kaart van de gedekte stapel heeft genomen legt hij de verwijderde kaart op een openliggende kaart naar keuze. De kaart die hij afdekt is hierdoor niet meer toegankelijk tot de gedekte stapel op is en opnieuw moet geschud worden. Vervolgens is de volgende speler aan de beurt.

Het spel gaat zo verder tot een speler zijn 10-daagse planning klaar heeft. Je rondreis moet hiervoor aan volgende voorwaarden voldoen?

- 2 bestemmingskaarten met landen die naast elkaar liggen moeten buurlanden zijn zodat je ze te voet kan bezoeken.
- Met een wagen kan je één land naar keuze doorrijden. Zo zou je bijvoorbeeld eerst de kaart Somalië kunnen gebruiken, vervolgens met de wagen door Kenia rijden om vervolgens bij je kaart van Tanzania uit te komen. Je kan de wagen dus zien als een joker voor een willekeurig land dat tussen 2 van je bestemmingskaarten gelegen is.
- Met het vliegtuig kan je een verbinding maken tussen 2 landen met dezelfde kleur. De landen zijn in vier kleuren ingedeeld. Zo kan je reizen tussen 2 groene landen met een groen vliegtuig.

Einde


Zodra een speler een rondreis heeft afgewerkt die aan alle voorwaarden voldoet, maakt hij dit kenbaar. Hij toont zijn kaarten aan de andere spelers die de rondreis kunnen controleren. Als de reis aan de voorwaarden voldoet is het spel afgelopen en is deze speler de winnaar.

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken