10 Days in Africa

Organiseer een 10-daagse rondreis doorheen Afrika
Algemeen - Spelverloop - Beoordeling - Voordelen & Nadelen - Foto's - Documenten - Tips - Reacties

10 Days in Afrika blinkt uit in zijn eenvoud. Het spel is vrij snel aan te leren en is speelbaar in een klein half uurtje. Spelers die uitvoerig willen plannen kunnen het spel wel wat vertragen, maar aangezien de keuzemogelijkheden beperkt zijn (je kan kiezen uit 3 openliggende kaarten of een gedekte) zijn je mogelijkheden vrij snel overlopen. In het begin is het wel een beetje zoeken naar sommige landen, maar omdat deze landen kleuren hebben gekregen kan je op zoek gaan naar een bepaalde kleur zodat je veel andere landen uitschakelt. Op die manier kan je de landen vrij snel terugvinden.

Aangezien alle landen slechts één of twee keer voorkomen is het plannen zeker geen makkelijke opdracht. Als een tegenstander een kaart in zijn bezit heeft en deze niet van plan is af te geven kan het zijn dat je hopeloos zit te wachten op een kaart die nooit zal komen. Herplannen en je planning voor verandering openstellen is dus van groot belang!

Het spelmateriaal is behoorlijk. De balkjes om de kaarten in te plaatsen zijn op maat gemaakt voor het spel, maar het overige materiaal is kwaliteitsvol, maar mist wat aantrekkingskracht. Het visuele aspect zou dus beter kunnen.

Op de kaarten met landen wordt ook nog wat extra informatie getoond over het land zoals de hoofdstad en het bevolkingsaantal, maar dit wordt niet in het spel gebruikt. Voor educatieve doeleinden kan het spel gebruikt worden om kinderen (of ik heb gemerkt ook volwassenen) te leren waar de landen precies zijn gelegen. Om het spel te kunnen spelen is het namelijk noodzakelijk om te weten waar elk land gelegen is. Door het spel meer en meer te spelen zal je merken dat dit steeds sneller gaat.

Conclusie


10 Days in Afrika is een makkelijk spel dat niet te lang duurt. De geluksfactor is vrij hoog, maar je mag het planningsaspect zeker niet onderschatten. Een pluspunt is het educatieve aspect. Je kan al spelend leren waar de landen precies gelegen zijn. Iets dat ik vroeger liever zou gedaan hebben dan achter mijn bureau een kaart uit het hoofd te leren.

Dit spel wordt te koop aangeboden bij Spelshop

Naar speloverzicht


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken