Het door jou geselecteerde nieuwsbericht:

Weerwolven event 15 oktober 2011

In oktober 2009 vond in Leuven het eerste WEERWOLVEN EVENT van de Benelux plaats. Het was een groot succes: 72 deelnemers namen deel aan dit evenement. Op zaterdag 15 oktober 2011 gaat inmiddels de vierde editie door. Leuven hult zich weer in duisternis om De Weerwolven van Wakkerdam in groot formaat te spelen. En... er is een primeur: in de namiddag zal er een gezinseditie zijn voor kinderen van 10 tot 15 jaar, vergezeld door hun ouders. Wie over dit alles meer wil weten, kan terecht op www.weerwolven.org.

De Weerwolven van Wakkerdam is een interactief spel waarbij je de anderen tracht in te schatten om ieders identiteit te achterhalen en zo de weerwolven te ontmaskeren. Het spel is uitgegeven door 999 Games en heeft twee uitbreidingssets (Volle Maan in Wakkerdam en Het dorp), die beide aan de basis liggen van de WEERWOLVEN EVENTS LEUVEN. Daarnaast hebben wij als organisatie nog extra spelelementen toegevoegd.

De principes van het spel zijn zeer eenvoudig. Spelers worden ingedeeld in weerwolven en burgers. De weerwolven trachten het hele dorp Wakkerdam te verslinden. Ben je burger, dan tracht je te overleven! Met wat geluk ben je de ziener of het onschuldige meisje of een andere bijzondere burger en beschik je over speciale krachten die van pas komen in het spel.

In Leuven bestaat er sinds enkele jaren een Weerwolven-traditie. Op geregelde tijden worden liefhebbers uitgenodigd naar Wakkerdam om samen Weerwolven te spelen. Stilaan krijgt dit initiatief meer bekendheid, waardoor de omvang van deze spelavonden steeds toeneemt. De bezielster van deze spelavonden, Sonja Custers, kreeg op een donkere avond het idee om dit spel met een zeer grote groep te spelen. Met spelelementen uit Volle Maan in Wakkerdam is dat perfect mogelijk.

Inmiddels heeft het weerwolvengezelschap al heel wat ervaring achter de kiezen. De EVENTS zijn gegroeid tot een unieke ervaring die je ooit eens moet meemaken. Je hebt de kans op 15 oktober 2011 in het H.-Hartinstituut te Heverlee. Haast je... er is plaats voor maximum 100 deelnemers.

Speelgoed Mertens en spellenclub Speelduivel staan mee in voor de organisatie. Op de website www.weerwolven.org vind je meer informatie over dit initiatief en kan je als individu of als groep inschrijven.

Het spel kan zowel door beginners als gevorderden gespeeld worden. Het WEERWOLVEN EVENT op de avond staat open voor iedereen vanaf 15 jaar. In de namiddag zijn ouders met kinderen (10-15jaar) welkom. Wie het spel nog nooit speelde, gaat een spannende ervaring tegemoet. Voor wie het spel al kent vormen de uitbreidingen ongetwijfeld een bloedstollende verrassing...

Publicatiedatum: 15-09-2011 07:03

Naar nieuwspagina


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken