Het door jou geselecteerde nieuwsbericht:

Schwarzer Freitag - Kosmos

Op vrijdag 24 oktober 2008 kondigde Friedemann Friese (de bekende letter F fetishist) aan dat hij van start ging met Freitag Das Project. Hij zou op vrijdag steeds werken in tijdseenheden die starten met een f (zoals funf minuten, funfzehn minuten) aan een spel dat 5 jaar later tegen Spiel 2013 zou afgewerkt zijn (en je zou het haast niet durven voorspellen, maar het spel zou daar op vrijdag worden voorgesteld).

Hij zit echter een klein beetje voor op schema, want het spel is ondertussen reeds klaar. Het zal niet uitgebracht worden door zijn eigen 2F-Spiele, maar door Kosmos. Het spel heeft de naam Schwarzer Freitag gekregen en is speelbaar voor 2 tot 5 spelers vanaf 12 jaar in 55 minuten.

Schwarzer Freitag is een aandelenmarktensimulatie. De spelers kopen en verkopen verschillende soorten materialen om geld te verdienen. Een ding staat echter vast en dat is dat de markt op een crash zal afstevenen. De winnaar is de speler die op het einde van het spel het meeste goud bezit. De prijs van het goud start laag en zal doorheen het spel steeds blijven stijgen. Je kan dus kiezen om snel en goedkoop goud te kopen, maar dan heb je minder geld voor andere beleggingen. Als je eerst het geld gebruikt om te beleggen in andere materialen zal je echter aan het einde van het spel aan zeer hoge prijzen je goud moeten bemachtigen.

Aangezien Friedemann toch wat tijd over heeft zal hij aan een tweede spel starten in zijn project op vrijdag. De verwachte releasedatum is opnieuw Spiel 2013 (op vrijdag uiteraard).

Publicatiedatum: 18-06-2010 14:24

Naar nieuwspagina


Nieuws - Spellen - Markt - Prijzen - Links - Blog - Login - Registreer - RSS - Online Casino

Unieke bezoekers:

blog counter

Statistieken